tiistai 14. heinäkuuta 2015

Happyhamsterin eteinen

Olen aloittanut kesäloman. Ja päättänyt jatkaa elämääni japanilaisen järjestelyasiantuntija Marie Kondon ja esikoistyttäreni viitoittamalla tiellä. Tosin en ole päässyt oikeastaan kotini välieteistä pidemmälle, mutta onhan sekin jo jotain. Onhan? Välieteinen on kylmä(hkö) tila, jolla ei ole ollut mitään funktiota. Tai onhan sinne tungettu pihakalusteiden pehmusteet ja tyynyt epämääräiseksi röykkiöksi. Nyt oli tarkoitus muuttaa epämääräisyys järjestykseksi. Katsotaan, kuinka kävi!


Lomalukemiseksi sain tyttäreltäni Marie Kondon kirjan. Englanniksi. Väitin kyllä, etten varmastikaan ymmärrä oppeja vieraalla kielellä. Mikä säälittävä tekosyy, ainakin tyttäreni mielestä :) 

Kierrätän jätteistä metallin, lasin, pahvit ja lehdet. Palautuspullot ja -tölkit kerään keittiön nurkasta löytyvään kauppakoriin, silloin niitä ei pääse kertymään suuria määriä, vaan ne palautuvat kauppaan aina, kun sinne korin kanssa lähden. Eli kerran pari viikossa. Samaan koriin päätyvät myös käytetyt paristot, niiden palautusboxit ovatkin näppärästi pullopalautuksen yhteydessä, ainakin siinä kaupassa, missä yleensä käyn.


Lehdet kerään vanhaan Mallasjuoma-puulaatikkoon. Ja kun se täyttyy, niin tyhjennyspaikka löytyy aivan kotini läheltä.


Siinä samassa on kierrätyspisteet myös lasille ja metallille, jotka olen tähän asti kerännyt erinäisiin pussukoihin roikkumaan varsinaisen eteisen naulakkoon. Ei kovinkaan suositeltavaa noin sisustuksellisesti.


Samaan aikaan on välieteinen pursunut epämääräisyyksiä ja varsinainen eteinen siis ollut koristeltuna näillä kierrätyspusseilla. Jotain oli tehtävä.


Vastaus löytyi Ikeasta. Siispä sinne hankkimaan muutama Sortera -jäteasia, kannellisia ja pinottavia. Joten aika  pienellä investoinnilla ja vaivalla sain kaksi kohtaa kodistani järkevään järjestykseen.Oho, joogamattokin löytyi kaiken roinan alta :) Senhän voisi tulkita merkiksi siitä, että nyt voi relata, mutta ei, projektit jatkuvat....... Niistä sitten myöhemmin lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti