Kukkakaalia carbonaran tapaan
Soppa365, alkuperäinen ohje Glorian Ruoka&Viini
2 annosta
250 g kukkakaalia
Kastike
100-150 g keitto- tai palvikinkkua, pekonia tai pancettaa
1 rkl öljyä
1 kananmuna
2 rkl kuohukermaa
1 rkl (luomu)sitruunan raastettua kuorta
1 dl / n. 50 g parmesaaniraastetta
6 kirsikkatomaattia
1 dl hienonnettua persiljaa
mustapippuria myllystä
Ensimmäisenä aloin oikomaan. En raastanut sitruunankuorta, vaan käytin sitruunanmehua. Jätin piittaamatta myös myöhemmistä raastamisohjeistuksista...... Kuohukerman vaihdoin ruokakermaan, kun sitä avattuna jääkaapista löytyi. Sitten hommiin.
Kukkakaali paloitellaan pieniksi nupuiksi, myös nuppujen varret. Varret ohjeistettiin vielä raastamaan karkealla terällä, mutta minä pilkoin. Toimi. Kukkakaalia keitetään suolalla maustetussa vedessä 10 minuuttia.
Suikaloidaan kinkku ja ruskistetaan suikaleet kevyesti paistinpannulla öljyssä.
Vatkaa muna rikki kulhossa, lisää kerma, sitruunankuori (tai tässä tapauksessa mehu) ja puolet parmesaaniraasteesta. Sekoita.
Puolita tomaatit ja hienonna persilja.
Valuta kukkakaali siivilässä. Sekoita keskenään kukkakaalit, kastike, kinkkusuikaleet, persilja ja loput juustoraasteesta. Annostele.
Koristele annokset tomaatinpuolikkailla sekä persiljalla. Mausta pippurilla ja tarjoa heti.
Yksinkertaista, edullista ja aivan käsittämättömän hyvää. Toinen kukkakaali odottaa jääkaapissa..... Suosittelen!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti