keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Kukkakaalia carbonaran tapaan

Kotimaiset kukkakaalit ja kaikki muutkin vihannekset ovat juuri nyt parhaimmillaan. Ehkä siitäkin syystä tämä Soppa365 -sivustolla julkaistu Glorian Ruoka&Viini -lehden ohje herätti kiinnostuksen.


Kukkakaalia carbonaran tapaan
Soppa365, alkuperäinen ohje Glorian Ruoka&Viini
2 annosta

250 g kukkakaalia

Kastike
100-150 g keitto- tai palvikinkkua, pekonia tai pancettaa
1 rkl öljyä
1 kananmuna
2 rkl kuohukermaa
1 rkl (luomu)sitruunan raastettua kuorta
1 dl / n. 50 g parmesaaniraastetta
6 kirsikkatomaattia
1 dl hienonnettua persiljaa
mustapippuria myllystä

Ensimmäisenä aloin oikomaan. En raastanut sitruunankuorta, vaan käytin sitruunanmehua. Jätin piittaamatta myös myöhemmistä raastamisohjeistuksista...... Kuohukerman vaihdoin ruokakermaan, kun sitä avattuna jääkaapista löytyi. Sitten hommiin.


Kukkakaali paloitellaan pieniksi nupuiksi, myös nuppujen varret. Varret ohjeistettiin vielä raastamaan karkealla terällä, mutta minä pilkoin. Toimi. Kukkakaalia keitetään suolalla maustetussa vedessä 10 minuuttia.


Suikaloidaan kinkku ja ruskistetaan suikaleet kevyesti paistinpannulla öljyssä.


Vatkaa muna rikki kulhossa, lisää kerma, sitruunankuori (tai tässä tapauksessa mehu) ja puolet parmesaaniraasteesta. Sekoita.


Puolita tomaatit ja hienonna persilja.


Valuta kukkakaali siivilässä. Sekoita keskenään kukkakaalit, kastike, kinkkusuikaleet, persilja  ja loput juustoraasteesta. Annostele.


Koristele annokset tomaatinpuolikkailla sekä persiljalla. Mausta pippurilla ja tarjoa heti.

Yksinkertaista, edullista ja aivan käsittämättömän hyvää. Toinen kukkakaali odottaa jääkaapissa..... Suosittelen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti