Jääkaappini rikkouduttua jouduin olosuhteiden pakosta raivaamaan sen sisällön perusteellisesti ja nyt kun olen hurmaantunut uuden kauneudesta (kyllä, jääkaappi voi olla kaunis!), käytännöllisyydestä ja järjestyksestä, niin olen samalla vakaasti päättänyt, että myös sinne varastoituja ruokatarvikkeita käytetään järkevästi ja järjestelmällisesti, hävikkiä välttäen. Kolme paprikaa olin sitten vaan mennyt ostamaan oikeasti sen vuoksi, että ne näyttivät niin syötävän kauniilta, mutta ne eivät parin viikon kuluessa siitä huolimatta tulleet syödyiksi....... Onneksi on Glorian Ruoka&Viini -lehti! Pelastukseni ja suuri innoituksen lähteeni.
Kreikkalainen paprikadippi
Glorian Ruoka&Viini 2/2016
4-6 annosta
3 punaista paprikaa
1 solovalkosipuli
200 g fetajuustoa palana
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl tuoretta oreganoa tai 1 tl kuivattua
1/4 tl chiliä myllystä tai kuivattuina hiutaleina
(sormisuolaa)
Halkaise paprikat, poista siemenet ja kannat. Paahda paprikoita ja kuorimatonta valkosipulia 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Kun paprikat ovat jäähtyneet, irrota niistä kuoret ja valkoiset osat. Irrota myös valkosipulista kuoret.
Kun paprikat ovat jäähtyneet, irrota niistä kuoret ja valkoiset osat. Irrota myös valkosipulista kuoret.
Laita monitoimikoneeseen paprikat, valkosipuli, öljy ja sitruunamehu. Pyöräytä karkeaksi tahnaksi. Jätä fetasta osa koristelua varten ja lisää feta, oregano ja chili sekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Lisää tarvittaessa öljyä ja suolaa. Ohjeen ulkopuolelta rouhaisin päälle vielä hivenen mustapippuria.....
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti