tiistai 29. maaliskuuta 2016

Tilinpäätöksen taputtelu


Perinteisesti työporukalla juhlistetaan valmistunutta tilinpäätöstä blineillä. Tänä vuonna jo lähes hätäännyin, koska ensinnäkin ehdoton ykköspaikka bliniviikkojen suhteen eli Lasipalatsi onkin remontin vuoksi suljettuna kevääseen 2017 saakka. Sitten keksin, että Kosmoshan olisi aivan oivallinen ympäristö meille, niin sekin sitten oli suljettu remontin vuoksi, tosin vain huhtikuulle saakka. Paniikki nosti päätään, missään nimessä meistä kukaan ei halunnut Saslikiin, jossa olemme parikin kertaa olleet. Edellisestä käynnistä voit lukea täältä, klik. Lopulta käytiin äänestys Salutorgetin ja Kappelin välillä, Salutorgetin hyväksi, joten siispä sinne!


Alkajaisiksi kohotimme samppanjamaljat, mikäpä sen parempi tapa juhlistaa päätettyä tilivuotta.


Alkuruuat jätimme suosiolla syömättä ja päätimme keskittyä olennaiseen. Vielä maaliskuun loppuun saakka ravintolassa on tarjolla Salutorgetin blinivalikoima (33 €),  joka sisältää siian- ja muikunmätiä, kylmäsavulohta, skagentartaria, piparjuuri-metsäsienisalaattia, sipulia, smetanaa ja tattariblinejä sen, mitä jaksaa vedellä.

Kaikki oli oikein hyvää, mutta kyllähän tämä kalpea versio on Lasipalatsin tarjontaan verrattuna. Kaiholla muistelimme....... Jutun sieltä voit lukea täältä, klik. Erityisesti jäimme kaipaamaan hunajaa ja suolakurkkuja.


Oma jälkiruokavalintani oli, kuinkas ollakaan, juustovalikoima (12,60 €). Juustothan ovat asia, joita en yleensäkään pysty ohittamaan, mikäli ne listalta löytyvät.


Vieruskaveri päätyi porkkanakakkuun tuorejuustosorbetilla (9,90 €), joka erehdyttävästi näytti pieneltä voileipäkakulta tai lohileivältä...... Mutta maistui kuitenkin siltä, miltä pitikin.Ravintola oli lähestulkoon tyhjä, kun saavuimme paikalle late lunch -tyyppiseen aikaan myöhään iltapäivällä. Muita asiakkaita ei koko aikana juurikaan ollut. Liekö se sitten syynä, että tarjoiluhenkilökuntaakin oli melko vähän ja heidän huomiotaan oli välillä lähes mahdotonta kiinnittää meihin. Oli yllättävänkin pitkiä hetkiä, että heistä ketään ei edes näkynyt missään. Oma tarjoilijamme oli kuin unessa, hän unohteli asioita, eikä käyttänyt tilaisuutta lisämyynnille, jota olisi ollut todella helppo saada aikaan. Aterian jälkeen mietimme, että kun ravintola on todella viihtyisä ja meillä oli mukava fiilis, niin tilataan vielä pullollinen valkoviiniä ja istutaan tovi. Pyysin tarjoilijalta viinilistaa ja hän lähti sitä hakemaan. Eikä tullut aikoihin takaisin. Unohti koko listan. Aivan muina miehinä hän tuli sitten korjaamaan jälkiruoka-astioita pois, ilman sitä viinilistaa, niin päätinkin siinä vaiheessa pyytää laskun ja viedä seurueeni nauttimaan lasillisen muualle. Että näin. Ei väkisin.


Päädyimme sitten Kämpin baariin, joka on yksi suosikeistani. Valkoviinit jäivät toiseen kertaan, kun tarjolla oli maailman parasta giniä Suomesta. Kyrö Napue Gin Pohjanmaalta. Kyrö Distelleryn Napue palkittiin viime kesänä yhdessä maailman arvostetuimmassa juoma-alan kilpailussa, International Wine & Spirit Competitionissa. Erityisesti hienostuneesta ja pehmeästä maustaan kiitosta saanut gini voitti Gin&Tonic -sarjan. Siispä mekin nautimme Kämpissä juuri tämän voittoisan drinkin.


Napue Gin&Tonic

lasi täyteen jäitä
4 cl Napueta
12 cl Fever Tree Indian tonic -juomaa
kotimaisia karpaloita
rosmariininoksa

Pelottavan hyvää! Oma Napue -pullo onkin nyt hankintalistalla, tonicia näkyykin jääkaapissa  jo olevan. Oikein leppoisa ja mukava ilta, mikäs siinä oli tilejä päätellessä ja joutavia joristessa.  Vuoden päästä sitten takasin Lasipalatsiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti