torstai 24. maaliskuuta 2016

Parsaa ja papuja


Kevään ensimmäiset parsat! Rakastan parsaa ja rakastan kevättä. Tosin kovasti toivoisin, että tällä hetkellä olisi huomattavasti keväisempää. Vaan aina se on tullut, ennemmin tai myöhemmin. Siis kevät.


Parsa on parhaimmillaan hyvin simppelisti valmistettuna. Näitä ohuen ohuita ihanuuksia ei kuorittu, eikä keitetty lainkaan, vaan paisteltiin kypsäksi pannulla. Jo heti alkuun pannulle laitettiin voin lisäksi reippaanlaisesti sitruunamehua ja sitä lisättiin vielä kypsille parsoillekin. Sitruunaa ja suolaa, siinä se sitten oli. Todella simppeliä siis.


Tarjolle laitettaessa vielä päälle veisteltiin parmesaanilastuja. Superherkku! Haluan tätä lisää!

Pääruuaksi oli kalaa. Salviavoissa uitettua kuhaa, jonka ohjeen löydät täältä, klik. Mietin pitkään, että mitä lisukkeeksi. Yksi vaihtoehto oli valkoviiniperunat, mutta sitten sopivanoloinen lisuke löytyikin uudesta Glorian Ruoka&Viini -lehdestä. Perunat jäivät toiseen kertaan.

Voipapu-herneenversopaistos
Glorian Ruoka&Viini 2/2016
4 annosta

2 tlk (á 400 g) voipapuja
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
1/4 tl chilihiutaleita
1 tl suolaa
125 g sinihomejuustoa
1 rasia (70 g) herneenversoja
1/4 tl mustapippuria myllystä

Pavut ovat minulle hivenen vieraita, joten etsin voipapuja sillä meiningillä, että hyllynreunassa tai tuotteen pakkauksessa pitää näin lukea. No ei lukenut. Sitten ostin niitä, jotka ulkonäöllisesti vastasivat eniten lehden annoskuvassa olleita. Sen paketin mukaan tähän tuli sitten suuria valkoisia papuja. Luomuna.

Ruskista viipaloidut valkosipulinkynnet pannulla oliiviöljyssä kullanruskeiksi. Lisää valutetut pavut, puolitetut kirsikkatomaatit ja chilihiutaleet pannulle. Paista 5 minuuttia, kunnes pavut lämpenevät. Mausta suolalla. Ota pannu pois levyltä tai siirrä papuseos tarjoiluastiaan. Murenna paistoksen päälle sinihomejuusto ja sekoita herneenversot sekaan. Mausta mustapippurilla.


Paistos sopi mielestäni aivan täydellisesti kuhan kaveriksi. Olin myös miettinyt bruschetta-tyyppisiä alkupalaleipiä, joiden päälle paistosta tulisi. Ehkä testaan sen joskus myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti