sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Hunaja-sitruunabroilerilla kohti uutta vuotta


Kerrankin viikonloppuun sopiva resepti, jonka ainekset olivat niin simppelit, että kaikkea jo löytyi kotoa ja kauppareissu oli tarpeeton. Uudenvuoden aatonaattona arvostin sitä, että ei ollut välttämätöntä lähteä tunkemaan perjantairuuhkaan. Ohje on peräisin Hella&Houkutus -blogista, josta usein löydän mainioita ohjeita kokkailuun. Tässä ohjeessa on vielä se mahtavuus, että ruoka lisukkeineen valmistuu helposti yhdellä pellillä. Ei tarvita monia pannuja ja kattiloita.


Yhden pellin hunaja-sitruunabroileri
kolmelle

3 broilerin rintafileetä

Marinadi
1 sitruunan mehu
3 rkl hunajaa
2 rkl soijaa
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna

Lisäksi
6-8 perunaa
1 punasipuli
½ dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
suolaa
rouhittua mustapippuria

3 sitruunaviipaletta
tuoretta lehtipersiljaa

Rintafileet oli Rekon kautta hankittua L'uomu Nokan kotimaista luomubroileria. Ja kun tarkemmin tuota listaa silmäilen, niin luomua olivat myös sitruuna, hunaja, valkosipulit ja perunat. Näistä hunaja ja valkosipulit myös Rekosta, suoraan tuottajilta.


Yhdistä marinadin ainekset suuressa kulhossa ja lisää fileet marinadiin. Anna maustua kylmässä vähintään puoli tuntia.


Pese ja puolita (tai tee lohkoja, kuten minä) perunat. Kuori ja viipaloi sipuli. Laita perunat ja sipuli kulhoon, lisää öljy, valkosipuli, suola ja pippuri. Sekoita.


Kaada peruna-sipuliseos pellille. Ota broilerinfileet marinadista, mausta vielä suolalla ja pippurilla ja laita sitten ne perunoiden seuraksi pellille. Vielä sitruunaviipale päälle (puuttuu vielä kuvasta) ja sitten 200 asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi. Kääntele perunoita paiston puolessa välissä.


Koristele annokset lehtipersiljasilpulla ja tarjoa lisänä vaikkapa jogurttikastiketta. Minä tein kreikkalaista paprika-fetadippiä, joka maistuu taivaalliselta niin lisukkeena, kuin vaikkapa leivän päällä. Ohjeen siihen löydät täältä, klik.

Helppo ja herkullinen ruoka, näppärästi saat kasvatettua annosmäärää, pellin koko vaan rajana. Seuraavana päivänä lämmittäessä broileri vähän kuivahti, olisi pitänyt peittää se uunissa. Mutta hyvää oli silti!

Siinä se oli, viime vuoden viimeinen ja tämän vuoden ensimmäinen ateria!

Muistathan käydä tykkäämässä myös Happylobsterin omista facebook-sivuista, klik !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti