sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Lounaalla Etelä-Helsingissä: Bursa

No johan, johan! Menee kuukausia, että en käy työpäivinä ulkona lounaalla, vaan haen noutoruokaa tai olen omien eväiden varassa, niin nyt jo toinen kerta viikon sisään ulkoruokinnassa. Edellisestä juttu täällä, klik.


Kävelin Ruoholahdesta takaisin toimistolle Punavuoreen, joten Hietalahden kauppahalli sattuu siinä mukavasti matkan varrelle.


Hallissa on nykyisin monta mielenkiintoista ruokapaikkaa ja kiersinkin käytävät kahteen kertaa päätöstä puntaroidessani.

Burgerinhimo johdatti minut sitten Bursaan. Erheellisesti Google väittää paikkaa turkkilaiseksi ravintolaksi, mutta kyllä on kyse ihan ehdasta burgerimestasta. Älä siis usko aina sokeasti Googlea (äläkä sivumennen sanoen muuten myöskään navigaattoreita!), vaikka tuo kovin tietävä onkin!


Kiireinen lounasaika, mutta vapaita paikkoja mukavasti. Tilauksen tehtyäni parkkeerasin itseni niin, että varmasti kuulisin, kun omaa numeroani huudettaisiin. Juu, kuulemisesta ei ollut pelkoa, sen verran kovalla volyymilla asiasta tiedotettiin. Sitten kun tiedotettiin. Tämä näkymä tuli toden totta tutuksi, sillä odotusaika oli käsittämättömät 25 minuuttia! Lounasaikaan, jolloin ihmisten on yleensä saatava hoidettua lounas kokonaisuudessaan puolessa tunnissa. Jos olisin tämän tiennyt, olisin kenties suunnannut muualle. Vaan en tiennyt. Nuorten miesten porukka viereisessä pöydässä myös ihmetteli odotusta, joten ehkä nyt oli jotain poikkeuksellista.....


Burgerini nimi oli Sweet Blue (11,90 €), joka siis nimensä mukaisesti sisälsi mehevän pihvin lisäksi sinihomejuustoa. Kerrassaan maukas setti, mutta oliko odotuksen arvoinen? Taisi se olla. Herkullisen burgerin salaisuus on laadukkaissa raaka-aineissa, Roslundin lihassa ja Kanniston Leipomon sämpylöissä. Huippuburgeri!

Asiakaskunta koostui lähinnä nuorista/nuorehkoista miehistä. Listalta löytyy kuitenkin myös kevyempää purtavaa salaattien muodossa. Tosin en nähnyt niitä yhdenkään asiakkaan lautasella. Viereisessä pöydässä mies söi käsittämättömän suurta burgeria, en ihan kehdannut tuijottaa, mutta näytti, kuin siinä olisi ollut kolme pihviä päällekkäin ja ranskalaiset vielä lisäksi. Siinä kyllä verisuonet huutaa hoosiannaa, mikäli sen sortin setin vetää useinkin.

Ravintola on auki viikolla ma-to klo 11-15, sitten pe-la klo 11-18. Sunnuntaisin suljettu, kuten niin kovin moni ravintola. Tänne voin tulla kyllä uudelleenkin, kunhan on tiedossa kiireetön päivä.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti