maanantai 10. joulukuuta 2018

Syödään kalaa

Syön kalaa liian vähän, liian harvoin. Ja joka kerta, kun syön, ajattelen, että miksi näin on. Ravintoloissa kala-annokset ovat melko tyyriitä, jos ennen kunnon pihvi maksoi paljon, niin nykyään kala huitelee samoissa hinnoissa, ellei jopa korkeammissakin. Helsingin Sanomista luin huolestuttavan artikkelin siitä, että Suomessa kalastajien ammattikunta on ikääntynyttä, raskas ala ei houkuta nuoria ja niinpä on vaarana, että ammattikalastajia ei enää 5-10 vuoden kuluttua yksinkertaisesti ole. Se on suuri menetys! Kyseisen artikkelin "Miksi siikafilee maksaa enemmän kuin naudan sisäfilee?" voit lukea täältä, klik.

Riihimäen Rekosta olin hankkinut hämeenlinnalaiselta kalastajalta kuhafileiden ja kalaliemen lisäksi kokeilumielessä myös valmiiksi jauhettua kalamassaa (kuhaa ja hiven haukea). Siitäpä sitten kalapihvejä tekemään.

Yhdistelin reseptiin osioita sieltä sun täältä, joten ehkäpä sanon tätä ihan omaksi reseptikseni! Voit tehdä seoksesta pihvejä tai pyöritellä pullia, ihan miten vaan. Myös maustamisen suhteen voit rohkeasti kokeilla erilaisia tuoreita yrttejä tai kapriksia tai fenkolinsiemeniä. Mistä nyt satutkaan pitämään.



Kalapihvit
4 annosta

500 g jauhettua kalaa
1 kananmuna
½ dl pankojauhoja
1 limen mehu
1 dl kermaa
kevätsipulisilppua
valkopippuria
suolaa


Sekoita kaikki ainekset yhteen. Paista pieni koepihvi pannulla voissa ja tarkista maku. Paistele pihvejä miedohkolla lämmöllä muutaman minuutin ajan per puoli.


Herkkua tuli! Helppoa, hyvää, yksinkertaista. Näitä on tehtävä uudelleen heti, kun kyseinen kalastaja seuraavan kerran saapuu saaliinsa kanssa paikkakunnalle!

Muutama vuosi sitten kävin ystäväni kanssa oikein kalankäsittelykurssillakin, kun oli tarkoitus ottaa tuo osa-alue ruuanlaitossa haltuun. Heh, toisin taisi käydä, minä ainakaan en ole sen koommin kokonaista kalaa käsiini ottanut! Jutun kurssista voit kuitenkin lukaista täältä, klik.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti