sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Hamsterin piilot


Hamsterihan hamstraa mitä milloinkin. Oikeastaan ihan kaikkea, mitä kuviteltavissa on. Aktiivisena kirppisharrastajana keräilykohteita on kyllä riittänyt ja nyt jo useamman vuoden ajan olen kerännyt mm. vanhoja matkalaukkuja. Siis OIKEASTI vanhoja. Sellaisia ruskeita, joihin on saatettu jopa liimata koetuista matkoista kertovia kaupunkimerkkejä. Kirppareilta niitä löytyy vieläkin aika kivasti. Siis laukkuja. Tosin olen minä niitä merkkejäkin löytänyt...... Jos hyväkuntoisesta isosta laukusta pyydetään alle 40 euroa, voin sanoa, että en jätä sitä hankkimatta.


Koska matkalaukut ovat hauska sisustuselementti jo sinällään, on niihin loistava myös piilottaa erinäisiä asioita (kun vaan muistaa, että mitä missäkin on). Yhden laukun olen varannut postikorteille ja kirjeille. Niitähän ei tosin enää nykymaailmassa juurikaan kerry, koska ihmiset yksinkertaisesti vaan eivät lähetä kortteja kuin jouluna. Kirjeitä tulee vielä harvemmin. Tuskin enää koskaan nyt, kun ainoa niitä lähettänyt eli kummitätini loppuvuodesta lennähti taivaaseen enkeliksi. Hänen kirjeensä olivatkin ainutlaatuisia. Jos olin murehtinut hänelle vaikkapa omaa jaksamistani, tuli paluupostissa kirjeen lisäksi lehtileikkeitä itsetunnon kohottamisesta jne. Kaikki ne ovat tallessa. Rakkaudella säilytetty. Yksi matkalaukku puolestaan on varattu konsertti- ja teatterilipuille ja -ohjelmille. Hamsteri tietenkin hankkii aina teatterissa käsiohjelman. Ja tietenkin säilöö liput sen käsiohjelman väliin. Tietenkin. Eteisestä löytyy sitten pari matkalaukkua täynnä laukkuja. Ja yhdessä suuressa on jemmassa kaikki meidän joulukoristeet. Että tämmöiset piilot.

Eilen sitten sain ahaa-elämyksen. Yläkerran olohuoneessa on sievoinen kokoelma dvd- ja vhs-leffoja ja niitä on säilytetty kolmessa kolmikorisessa vaunussa. Vaunut tuntuivat aikoinaan ihan näppäriltä, en vaan osaa enää kertoa, että miksi. Nyt ne ovat mielestäni vain ja ainoastaan rumat pölynkerääjät. Tyttäreltä olin saanut varsin kriittistä palautetta myös vhs-nauhojen säilyttämisestä. Ei varmaan tule yllätyksenä, että en pystynyt perustelemaan asiaa muulla kuin sillä, että vhs-nauhuri on edelleen voimissaan. Tosin en muista, milloin sitä olisi viimeksi käytetty.Kaikenkaikkiaan olen laiskempi katsomaan leffoja, kuin ostamaan. Niinpä on päädytty tilanteeseen, jossa osa hankituista dvd-leffoista on edelleen muoveissa. Mutta ehkä jonain päivänä mulla on aikaa istua enemmän tv:n ääressä. Ehkä. Toistaiseksi olen keksinyt parempaa tekemistä. Eli hakusessa oli uusi, kauniimpi ja pölyttömämpi säilytyspaikka näille leffoille. Tyttären kanssa olimme miettineet tv-tasoa, jonka kaappeihin mahtuisi digiboxin, dvd-soittimen (ja vhs-nauhurin) lisäksi myös dvd:t. Mutta minäpä keksin jotain parempaa! Matkalaukun!!!!! Salin nurkassa (sohvan takana) oli pitkään kyyhöttänyt laukku ilman tarkempaa funktiota. Nyt silläkin on tehtävä. Katsokaa, miten mainiosti se siitä suoriutuukaan :)Toinen mainio "säilytin" on puinen viinilaatikko. Niitä minulla on käytössä niin lehtien kuin käsityötarvikkeiden säilytyksessä. Kuuden pullon laatikoita, jotka ovat oivia lehtilaatikoita, saa tosin harvakseltaan. Ellei niitä osu silmään kirpparilta, voi niitä kysellä (paremmista) ravintoloista tai jopa laajemman valikoiman Alkoista. Meidän oman pikkukaupungin Alkoissa ei useinkaan ole valikoimissa muita kuin pahvilaatikkoviinejä, mutta ystäväni kautta onnistuin saamaan sieltä kolmen pullon laatikon, jossa on oikein saranoitu kansikin. Laatikko kätkee sisäänsä nyt lankoja ja puikkoja.


2 kommenttia:

 1. Todella viihdyttävää ja rehellistä tekstiä - ja kuvat ovat "upeita" :).
  Sen verran kova siivousdraivi sulla on nyt päällä, että taitaa blogin kodinraivasuosuus päättyä jo tammikuussa. Harmi - siis lukijan kannalta. T. AL

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ja voin kertoa, että raivauksessa riittää kerrottavaa pitkäksi aikaa. Ja ehkä mä kohta pääsen myös niiden mukavien asioiden äärelle Happylobsterina......

   Poista