sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Hienostunutta herkuttelua Haviksessa

Royal Ravintolat on jo menestyksekkäästi vuosikymmenten ajan tarjonnut kuponkituotetta Joulubuffeet, kaksi yhden hinnalla. Ainakin minä odotan yritysasiakkaille joulun alla toimitettua vihkosta kovastikin ja melkeinpä aina sitä tulee hyödynnettyä. Pörssi on ollut sellainen must-kohde moneen kertaan ja myös Sipuli hyväksi havaittu. Tyttäreni hehkuttaa puolestaan Fishmarkettia. Valinnan varaa on riittämiin!


Tänä vuonna aloitin tavallaan uuden perinteen esikoistyttäreni kanssa. Kahdenkeskinen jouluruoka kauniissa ympäristössä samppanjan siivittämänä. Ei huono perinne lainkaan! Valintamme oli Havis, Helsingin Etelärannassa, aivan kauppatorin ja Vanhan Kauppahallin tuntumassa. Tunnelmallinen, sokkeloinen ravintola vanhassa talossa. Hyvää ruokaa, hiottua palvelua. Mikäpä siinä oli nautiskellessa.

Ennen alkuruokapöydän herkkuja skoolasimme samppanjalla. Tietenkin! Veuve Clicquot sopi täydellisesti myös kalapainotteisten alkuruokien kera.


Alkuruokapöydästä löytyi seuraavia herkkuja:

Siianmätiä, sipulia ja smetanaa
Katajanmarjasilakoita
Lasimestarinsilliä
Sinappisilliä
Savusärkimoussea ja puolukkaa (saaristolaisleivällä)
Graavilohta ja Haviksen tervasinappikastiketta
Katkarapuja Skagen ja piparjuurta
Possuterriiniä ja cumberlandinkastiketta
Metsäsienisalaattia
Rosollia ja punajuurikermaa
Vihersalaattia
Keitettyjä perunoita ja tillivoisulaa
Leipävalikoima ja meijerivoitaJa nämä päätyivät omalle lautaselleni. Suosikkejani siianmädin ja lisukkeiden lisäksi savusärkimousse, graavilohi, katkaravut, sienisalaatti.....


Ja tältä taasen näytti tyttären alkuruokalautanen. Hyvin samansuuntainen maku meillä on, häneltä puuttui possuterriini ja minulta sillit ja silakat. Kaikki oli niin kaunista ja maukasta, joten toki teimme myös santsikierroksen.

Osittain päädyimme Havikseen myös siksi, että täällä jouluateriaan kuului pöytään tarjoillut pää- ja jälkiruuat. Näin saa eteensä kauniit annokset, eikä tule ahmineeksi ruokaövereitä seisovasta pöydästä. Ja tuntuuhan pöytiintarjoilu myös juhlavammalta, ainakin tämän tasoisessa ravintolassa.


Tyttäreni pääruoka-annos oli kevyesti savustettua lohta ja hollandaisekastiketta. Hyvin näytti maistuvan! Ja oudon riittoisa oli hänen samppanjalasinsa, kun sitä riitti pääruuallekin......Minä valitsin lihavaihtoehdon, joka oli haudutettua karitsanlapaa ja liemi paahdetuista sipuleista. Ja siihen kaveriksi lasillinen punaviiniä viimeistelemään makunautintoa. Huoh.


Jälkiruokana meillä oli maustekakkua ja uuniomenajäätelöä. Ja tuossa oikealla karkkimurua. Eikä vihreät suikaleet olleet ulkonäöstään huolimatta kurkkua, vaan omenaa :) Ihana ateria, ihana seura!


Ennen Havista tapasimme Vanhassa Kauppahallissa ja siellä ravintola Storyssa siemailimme lasilliset cavaa. Kauppahalli on remontin jälkeen entistä ehompi, siellä kannattaa kyllä käydä ihastelemassa.
Loppuun vielä tunnelmakuvia Kappelin kulmilta. Tämä on se pimeyden hyvä puoli, ihanat valot!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti