lauantai 20. joulukuuta 2014

Näin naapurissa

Päivitys 1/2016 -> molemmat ravintolat sekä Hiillos, että Medicin Woman ovat sulkeneet ovensa 2015.
********

En tiedä, mikä näitä meidän radanvarsikaupunkeja oikein riivaa. Tarkoitan tätä kaupunkien helminauhaa Riihimäen ja Tampereen välillä, joiden ruokaravintolatarjontaa tulee aina silloin tällöin pohdittua. Oman kotikaupungin tarjonta on melkoisen vaatimatonta, mutta eipä mene hyvin Hyvinkäälläkään, vaikka on asukasmäärältään kuitenkin paljon suurempi. Päivittäisellä työmatkallani junassa tapaan myös hämeenlinnalaisia, joilla on samansuuntaiset mietteet omasta kaupungistaan. Hki-Tre -väliltä olen oikeastaan viime vuosien/vuosikymmenten aikana bongannut vain muutaman paikan, jonne olen halunnut uudelleen. Yksi on toimintansa päättänyt Paloma Hyvinkäällä ja toinen on Huvila Järvenpäässä. Yksi hätäinen visiitti on sinne tehty, mutta siitä jäi niin hyvät fiilikset, että haluaisin paikkaan tutustua oikein ajan kanssa.

Ehkä se on tämä suurten kaupunkien läheisyys, joka ohjailee tarjontaa sekä myös omia tottumuksiamme. Useat käyvät töissä kotikaupunkinsa ulkopuolella, silloin päivälle tulee pituutta, eikä enää jakseta lähteä illalla ulos syömään. Ymmärrän myös asukasmäärien vaikutuksen tarjontaan, eikä meillä ole myöskään mitään, mikä houkuttelisi paikalle rahaa tuovia turistivirtoja. Kuten vaikkapa Porvoossa, jossa on mielestäni asukasmäärään suhteutettuna useita erinomaisia ruokapaikkoja. No, näillä mennään, mitä on annettu. Ja jos ei kelpaa, sitten jäädään/mennään isolle kirkolle tai kokataan itse!

Joulukuun aikana olen syönyt kaksi ravintola-ateriaa Hyvinkäällä. Päällimmäisenä muistona molemmista on hienoinen pettymys, miksi, oi miksi, meitä kuluttajia näin aliarvioidaan? Tai enhän minä oikeastaan voi niinkään sanoa, sillä on paljon ihmisiä, jotka rakastavat ranskalaisia ja runsaita kermaisia kastikkeita. Mutta se harmittaa, kun minäkin jonkinverran osaan laittaa ruokaa, niin syy ravintolaruokailulle on se, että pääsee nauttimaan hyvästä ruuasta valmiiseen pöytään, niin sitten saa eteensä sinne-päin-sapuskaa, jonka olisi ehkä valmistanut itse kotona paremmin......


Ensimmäisenä Hiillos. Nyt siis kolmas kokemus, joka taitaakin jäädä viimeiseksi. Nyt päädyin tänne vähän olosuhteiden pakosta, sillä tapasin hyvinkääläisen kaverini, emmekä sitten oikein mitään muutakaan paikkaa keksineet...... Edelliset käynnit löydät täältä ja täältä.

(Lisätty myöhemmin: Käynti todellakin jäi viimeiseksi, ravintolan toiminta on päättynyt kesällä 2015)


Kuvasta ja edelliskerrasta poiketen paikalla oli muitakin asiakkaita, vaikka olikin tiistai-ilta. Se oli tietenkin hyvä merkki! Seuralaistani odotellessa otin ylihintaisen (9,50 €) ja hailean glögin. Edellisellä kerralla jo ajattelin, että olisipa hauskaa kokeilla Hiilloksen Platteria (=valikoimalautanen), johon voi valita 3 tai 6 erilaista pientä ruokaa, vähän tapasmeiningillä. Näin luulin. Kaikki kuullosti niin herkulliselta: kuttujuustoa ja hunajaa, lämminsavulohta ja wasabijogurttia, grillattua kananpoikaa ja parmesaania, jättikatkarapuja ja chiliä, punajuurta ja pestoa sekä bbq-possua ja aiolia. Hinta 18,20 €. Ajattelin, että runsaalla herkkulautasella kuittaa sekä alku- että pääruuan, mutta ottaisin vielä kylkeen annoksen bataattiranskalaisia (4 €). Kaikki tämä minulle, kiitos.


Ja tältä se sitten näytti. Pienen pienet kokkareet kutakin lajia ja keskellä rucolaläjä. Aina ei todellakaan voi voittaa.


Bataattiranskalaisetkin osoittautuivat huijaukseksi. Niitä ei valmisteta paikan päällä ravintolassa, vaan ne tulevat puolivalmisteina. Maku sinänsä oli ok, mutta rakenne ihan lötkö. En edes syönyt kaikkia ja se on jo ihme se. Laskuni 45 € sisälsi glögin, ruuan ja lasillisen (16 cl) valkoviiniä. Eli Hiillos on nyt käsitelty. Pistetty halki, poikki ja pinoon. Piste.

Hyvinkäällä on jo niin kauan kuin vaan suinkin jaksan muistaa, toiminut ravintola nimeltä Medicin Man. Lähellä asemaa, käsittääkseni vanhan apteekin tiloissa, siitä ehkä ravintolan nimikin juontaa juurensa. Yläkerrassa on pubi, alakerrassa ruokaravintola. Ehkä neljä vuotta sitten olen viettänyt kavereiden kanssa pubin puolella uudenvuodenpäivää, mutta ruokapuoli ei minuun ole enää pitkiin pitkiin aikoihin vedonnut. Sinänsä viihtyisästä ravintolasta muistan vain sen, miten älyttömästi jokaisessa annoksessa oli ranskalaisia perunoita ja kastiketta.......

Kun Hyvinkäälle avattiin uusi kauppakeskus Willa, niin sinne avattiin myös em. ravintolan sisarravintola Medicin Woman. Keveämpi ja naisellisempi, minulle sanottiin. Eräänä joulukuisena lauantai-iltana suuntasin sinne kulkuni viiden naisen porukalla. Pöytävaraus oli tarpeen, paikka oli ihan täynnä. Sinänsä yleisilmeeltään ihan viihtyisän näköinen, suuret ikkunat, moderni sisustus. Joka oli sitten taidokkaasti pilattu mauttomilla yksityiskohdilla.Muoviset tabletit ovat täysin turhia ja mitä ihmettä tuo kammottava kynttilä tekee pöydässä? Yksinkertaiset lasiset tuikkukipot olisivat olleet huomattavasti parempi vaihtoehto. Eihän tuollaista möykkyä kukaan kotonakaan (toivottavasti) pöytään laita......


Alkujuomaksi valitsimme samppanjan, joka maksoi 7 € lasilta. Hinta-laatusuhde olikin oikein kohdillaan, kuohuviini oli vain 2 euroa edullisempi. Ja kauniit lasitkin saimme, enkä piitannut edes siitä, että lasista huolimatta juoma ei ollut Mumm...... Ymmärrän kyllä, milloin oikeasti kitistään ja milloin ei :) Usko tai älä!

Sitten ruokiin. Ruokalista sisältää perusravintolaruokaa, olin sen jo etukäteen tarkistanut ja mielessäni hyväksynyt, sillä tarkoitus oli vain syödä hyvin ilman mitään fine dining -meininkiä. Pastaa, kanaa, kalaa, jokaiselle jotakin.


Itse otin alkuun etanat, koska harvoin pystyn niitä ohittamaan. Päädyin valkosipulietanoihin (11,60 €) gorgonzolan sijaan, sillä samaa juustoa tulisi olemaan pääruuassani. Annos oli hyvä ja voinen, kuten pitääkin. Juuri sopivan kokoinen.


Muutama päätyi valitsemaan alkuun saaristolaisskagenin (9,90 €). Jokiravunpyrstöjä, siianmätiä ja punasipuli-tillimajoneesia maalahden limpulla. Niin herkulliseksi kehuivat, että oma valintani lähes kadutti........


Sitten pääruuat. Tämä oli omani eli Womanin broileria, viherpippurikastiketta, gorgonzolajuustoa, paistettuja vihanneksia ja ranskalaisia (17,20 €).Tässä taasen paistettua siikaa, bataatti-maa-artisokkapyreetä, lime-valkoviinikastiketta ja jokiravunpyrstöjä (21,60 €). Missä näkyy se kevyempi ja naisellisempi ote? Minä en sitä oman annokseni alta nähnyt. No, kuulemma täällä on todella hyvä Caesar-salaatti.....


Tämä oli ehkä porukkamme onnistunein pääruokavalinta. Paholaisen broileria, vuohenjuustoa, paholaisen hilloa, punaviinikastiketta ja paistettuja vihanneksia (17,40 €).

Jälkiruokia emme ottaneet. Ja jos nyt saisin valita, päätyisin saaristolaisskageniin ja paholaisen broileriin, mutta jälkiviisashan on hyvä olla......Kokonaislaskuni tästä lystistä (samppanja, 2 ruokaa, lasillinen viiniä) oli 43,60 €. Keskihintainen, ei kallis, eikä halpa ja tulihan tästä sentään vatsa täyteen verrattuna suunnilleen samanhintaiseen Hiilloksen ateriaan.

Ehkä täällä voi sen salaatin joskus käydä syömässä tai baarin puolella samppanjan juomassa, mutta en minä varsinaisesti enää syömään halua tulla. Kyllä tämä(kin) nyt oli tässä. Anteeksi Hyvinkää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti