lauantai 27. joulukuuta 2014

Ihmeellinen Google

Joulu on nyt ohitettu ja siirrytty normiviikonlopun lauantaille. Päätin sitten tehdä lihapullia. Taas. Reseptiä vaan ei tahtonut löytyä, koska ainahan haluan kokeilla jotain uutta. Olin hankkinut myös pussillisen lehtikaalta ja sitten lähestulkoon vitsinä googlasin yhdessä jauhelihan ja lehtikaalin. Tuloksena on Hellapoliisin resepti Jauheliha-lehtikaalipyörykät kantarellikastikkeella. Kyllä tuo Google on ihmeellinen asia :)

Kantarellikastikkeen jätin nyt tekemättä, vaikka kieltämättä kyllä siihenkin olisi aineksia Happyhamsterin pakastimesta löytynyt.


Jauheliha-lehtikaalipyörykät
n. 30 kpl

400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
1 rkl rypsiöljyä
1 muna
½ tl suolaa
1 tl kuivattua rakuunaa
mustapippuria myllystä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
n. 2 dl lehtikaalisilppua

Minulla oli jauhelihaa 750 g, joten tuplasin kaikki muutkin määrät. Kuivattua rakuunaa ei ihmeekseni löytynyt minkään kaapin syövereistä, joten vaihdoin sen Heikkilän Yrttitilan Siljan Sipakka yrttidippiin, joka sisältää ruohosipulia, basilikaa, salviaa, timjamia ja meiramia.


Kuullota sipulisilppua hetki öljyssä, jäähdytä ennen jauhelihaseokseen lisäämistä.



Kaikki muut aineet kulhoon jauhelihan kanssa ja sitten vaan sekoitetaan tasaiseksi ja pyöritellään pieniksi pyöryköiksi. Tätähän minä en sitten mitenkään osaa. Aina tulee ihan liian tai melko isoja palluroita. Tupla-annoksesta sain aikaiseksi 49 lihapullaa, vaikka periaatteessa niitä olisi pitänyt syntyä kuutisenkymmentä.......



Paista 200 asteisessa uunissa tai vaihtoehtoisesti pannulla voissa tai öljyssä kypsiksi. Minä valitsin tällä kertaa uunin ja paistoaika oli noin vartti. Hyvää tuli. Osan maiskuttelin menemään sienisalaatin kanssa ja loput pakastin annoksina työeväiksi. Mitähän sitä huomenna tekisi........ Gooooggglleeeee......


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti