keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Happylobsterin vuosikatsaus 2014

Vuoden päätteksihän on tapana luoda katse menneeseen ja muistella vuoden kohokohtia. Muistellaan nyt Happylobsterin vuotta ja kurkataan tarinoihin, jotka ovat olleet julkaisukuukautensa luetuimmat. Tervetuloa mukaan!

Tammikuu


Tammikuun jutut käsittelivät lähinnä kokkausta ja niinpä suosituimman jutunkin aihe oli ruoka. Espanjalainen possupata. Aivan täydellinen talviruoka ja mikäli kaappiesi kätköissä on 80-luvulla hankittu savipata, pääsee sekin tämän ohjeen myötä käyttöön. Ihania makuja!


Helmikuu


Helmikuussa matkustettiin junalla Lahteen ravintola Rouxin blinibrunssin antimia maistelemaan. Tarina siitä oli kuukauden ylivoimainen ykkönen ja yksi syy siihen oli se, että ravintola julkaisi juttuni omilla sivuillaan. Tämä oli oman bloggaajaurani ensimmäinen kerta ja arvata saattaa, miten iloinen olin. Roux kiinnostaa yhä edelleen ja ehkä sinne matkataan uudelleen tulevana keväänä.


Maaliskuu


Maaliskuussa olo oli jo varsin keväinen ja mieleni halasi parsaa. Se tuntui olevan myös lukijoiden mieleen, koska Lohi-parsapiiras oli kuukauden suosituin resepti. Ja kyllähän se näytti ja maistui niin herkulliselta, että mitäpä tässä muuta kuin uutta parsakautta odottelemaan!


Huhtikuu


Huhtikuussa retkeiltiin ja kokkailtiin tunturissa, mutta pataleipä kiinnosti eniten. Se on pysynyt suosittuna pitkin vuotta, eikä ihme! Eihän mikään voi olla parempaa kuin lämmin leipä, eihän?


Toukokuu


Toukokuusta siirryttiin mökkimaisemiin ja huussitalkoillahan se kesä lähti hyvin käyntiin. Talkoot tai ehkäpä enemmänkin talkooruuat kiinnostivat lukijoita.


Kesäkuu


Kesäkuussa juhannus oli kylmin naismuistiin ja erittäin suosituksi reseptiksi nousi taivaallinen lohi aasialaisittain. Olin sen löytänyt Soppa365 -lehdestä ja sitten jossain vaiheessa syksyllä lehden nettitoimitus huomasi jutun blogissani ja linkkasi sen taas puolestaan omille sivuilleen. Lukijamäärä nousi kohisten! Ja loistava reseptihän tämä on, kesät talvet. Kannattaa kokeilla ihan uunilohena ja jättää halsterilla sählääminen pois......


Heinäkuu


Kesän kunniaksi tehtiin parin päivän ruokamatka Turkuun. Retkeen sisältyi monta herkullista ateriaa mielenkiintoisissa ravintoloissa, mutta nostan sieltä itse suosikikseni Ludun. Siellä vierailin parin viikon kuluttua jo uudelleen. Ihana paikka!


Elokuu


Elokuussa paistoi superkuu ja syötiin rapuja mökillä samppanjaa siemaillen. Mökillä viihdyin hyvin koko kesän, kunhan siitä jäätävästä juhannuksesta oli selvitty, niin alkoi pitkä hellekausi.


Syyskuu


Syyskuu oli aktiivinen kuukausi. Rapujuhlaa, mökkireissua, samppanjatastingiä. Ja retkeilyä. Tai mikäli ihan tarkkoja ollaan, retkeiltiin jo elokuun puolella, mutta tarina siitä julkaistiin syyskuun ensimmäisenä päivänä. Tampereen reissun jutut olivat syyskuun tarinoista luetuimmat.


Lokakuu


Lokakuussa siskon mies täytti kunniakkaat 50 vuotta ja sitähän juhlittiin. Juhlittiin oikein kolmeen kertaan. Ensimmäinen yllätysjuhla oli retki Lahteen, Teerenpelin tislaamoon viskejä maistelemaan ja sen jälkeen Taivaanrannan illallista. Yllätysten järjestäminen on ihan huippua!


Marraskuu


Marraskuussa Peggyn Keittiöstä lähtöisin oleva Igorin kana ihastutti myös Happylobsterin lukijakuntaa. Tässä kuussa olin julkaisujen suhteen todella ahkera, peräti 15 juttua näki päivänvalon. Ruokaa, retkiä ja ravintoloita, ihan kaikkea, laidasta laitaan. Tämä oli mahdollista siksi, että pidin viikon verran kotilomaa ja todenteolla keskityin blogiinkin. Sekä keittiönkaappien että vaatehuoneen siivoukseen......


Joulukuu


Eletään joulukuun viimeistä päivää, eikä vielä välttämättä voi tietää, mistä tarinasta tulee erityisen suosittu. Juuri tällä hetkellä on lukijoiden mielestä kiinnostavinta on ollut lukea meidän perheen joulusta ja sitten seuraavana on juttu Farangista. Melkein tasoissa ovat!


Top of the Tops 2014

Joulukuussa on eniten kaikista jutuista luettu jo vuoden takaista Pulled Pork -ohjetta. Liekö sitten ollut jouluna mielessä korvata perinteistä kinkkua jollain muulla, tiedä häntä. Koko vuonna on ehdottomasti useimmiten klikattu auki Rocky Road Brownies -ohje. Sen suosio nousi jälleen joulukuussa ja se on ollut julkaisustaan lähtien erittäin suosittu.

Vuosi 2015

Ensi vuosi tulee kohdallani jatkumaan tuttuun tyyliin. Huomenna jo vähän kokkailen ja toivottavasti saan tuloksetkin siitä pian julki. Tammikuussa Gourmet -kaksikko suuntaa jälleen Tampereelle uusien ravintolakokemusten äärelle. Tosin emme ihan vielä ole päättäneet kohteita...... Siitä se lähtee uusi vuosi käyntiin.

Oikein ihanaa, herkullista ja onnellista uutta vuotta 2015. Toivon, että yhä edelleen olet seurassani :)

Riedel Vinum XL-lasissa on koko kohdillaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti