perjantai 16. tammikuuta 2015

Hyvät siemenet


Stockmannilla myydään ihan käsittämättömän ihanaa näkkileipää. Täysjyvänäkkileipää, jossa on paahdettuja kookoshiutaleita ja karpaloita. Ja onhan tässä vaikka ja mitä muutakin, esim. auringonkukan-, kurpitsan- ja seesaminsiemeniä. Niin hyvää, että ei tottakaan. Eikä tuo päällä oleva tryffelillä maustettu brie ole huonoa sekään.......

Takanani on yksi lähestulkoon epäonnistunut näkkärikokeilu. Heh, siis melkein KAKSI vuotta sitten. Ja vaikka olin hankkinut silloin erisorttisia siemeniä pussitolkulla, niin ilmeisesti epäonnistuminen lannisti minut niin, että jutussani tuolloin mainittua toista reseptiä en sitten ikinä kokeillut. Että näin.

Näin vuoden alussa kaikki naistenlehdet kehottavat keventämään ja ottamaan uuden suunnan elämälle. Ohitan terveysreseptin melko sujuvasti, kuten varmaan on huomattu...... Tämän viikkoisessa Me Naiset -lehdessä kuitenkin pysäytti siemennäkkärin ohje, jota päätin kokeilla. Edellisen kokeilun siemenistä oli parasta ennen -päiväykset paukkuneet, mutta en liiemmin siitä välittänyt. Mihin nyt tuommoinen kuiva siemen voi pilaantua? Osa nyt on kuitenkin tänään Stockmannilta haettuja oikein LUOMUsellaisia ja chiat Ruohonjuuresta. Ruohonjuurella on aivan ihana kauppa ihan Helsingin ytimessä, City-käytävässä. Kannattaa ehdottomasti käydä tutkimassa valikoimia.


Siemennäkkäri
pellillinen

1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
½ dl kurpitsansiemeniä
½ dl chiansiemeniä
2 dl kiehuvaa vettä
½ dl öljyä
1 tl suolaa
(koristeeksi sormisuolaa)Laita uuni kuumenemaan 175 asteiseksi. Sekoita kuivat ainekset kulhossa, lisää kiehuva vesi ja öljy.


Sekoita ja anna seoksen seistä 10 minuuttia.Kaada seos leivinpaperoidulle pellille ja tasoita mahdollisimman ohueksi. Seoksen pitäisi peittää melkein koko pelti. Halutessasi voit ripotella pinnalle sormisuolaa. Minä halusin. Halusin myös taikinapyörällä vedellä taikinan ruuduiksi, mutta siitä ei sitten loppupeleissä ollut mitään hyötyä. Paista 50-60 minuuttia tai kunnes näkkäri on ruskistunut ja rapea. Anna jäähtyä. Syö.
Hyvää, tämä oli kyllä hyvää. Tosin melko helposti hajoilevaa, mutta koukuttavaa. Vien tätä huomenna maistiaisiksi tyttärelleni ja silloin se lopullinen tuomio napsahtaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti