sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Kadonnut aurinko

Heräsin harmaaseen, lumisateiseen sunnuntaiaamuun. Peiton alla lämpimästä katselin ulos ja haaveilin kesästä. Se, jos mikä vaati mielikuvitusta! Samalla mietin syitä, miksi ylipäätänsä nousisin sieltä lämmöstä ja toisaalta olin tyytyväinen, että mitään syytä ainakaan ulosmenoon ei tänään ole.

Aurinko, miten sinua kaipaankaan! Ja kun en sitä taivaalta löydä, ajattelin nauttia sen sisäisesti. Kyllä, smoothiena!

Alkuperäinen ohje löytyy täältä, Pinkit Korkokengät -blogista.


Banaani-mangosmoothie

2 banaania
300 g pakastettuja mangokuutioita
2 rkl kookosvesijauhetta
7 dl vettä

Kookosvesijauhetta en onnistunut kotikaupungin marketista löytämään. Ajattelin korvata sen ja veden kookosvedellä, mutta sitäkään ei löytynyt. Lopulta nakkasin blenderiin kourallisen kookoslastuja. Pidän kookoksen mausta ja oikeastaan kaikesta aina aurinkorasvoista drinkkeihin, missä kookosaromia vaan on mukana. Kookos jakaa ihmisiä voimakkaasti ja sisareni onkin lähestulkoon järkyttynyt siitä, miten voin suorastaan rakastaa vaikkapa Bounty-suklaata......


Mutta siis takaisin smoothieen. Kaikki ainekset blenderiin/tehosekoittimeen ja siinä se on. Aurinko lasissa! Veden määrällä voit säädellä juoman rakennetta, laita ensin 5 dl ja lisäile sitten sopivasti saavuttaaksesi mieleisesi koostumuksen.


Sisäisesti nautitun auringonpaisteen jälkeen onkin hyvä siirtyä kaakeliuunin ääreen lämmittelemään ja puita polttelemaan. Antaa vaan ulkona pyryttää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti