perjantai 2. tammikuuta 2015

Sorruin valmiiseen.......


Olen aikaisemminkin kertonut työpaikkani lähellä Punavuoressa sijaitsevasta Vaelsan pastapuodista. Olin jo aamusta päättänyt, että haen sieltä tuorepastaa ja teen lauantaina jotain ihanaa, mutta kun tänään menin puotiin, niin näin heti NE! Ricotta-portobelloraviolit suorastaan huutaen vaativat tulla mukaani :) Joten ostin niitä syödäkseni ne VäLITTöMäSTI kotiin päästyäni. Toki ostin myös tagliatellea huomiseksi......


Viininä Wolfbergerin Riesling (11,48 €), kuiva, erittäin hapokas, sitruksinen, viheromenainen, kevyen mineraalinen ja hennon yrttinen. Laadukas ja hyvin tehty, kolmen tähden viini, sanoo Viini-lehtikin.

Raviolit vaativat vain reilun 3 minuutin keittämisen. Lisukkeeksi tein basilika-voikastiketta ja päälle ripottelin reilusti parmesaaniraastetta. Oih ja voih, mikä herkku! Tuli melkein tippa silmään....


Voikastikkeen ajattelin tehdä sitruunavoista, sillä olin aivan varma, että sitä on kotona, mutta ei ollut kuin lähes kolme pakettia valkosipulivoita :) Eli sillä mentiin, mitä oli.


Voikastike tehdään sulattamalla valkosipulivoita (ehkä puolet tuosta jo avatusta paketista eli 20-30 g tai mikä nyt tuntuu hyvältä) ja laittamalla sekaan reilusti basilikasilppua. Melko helppoa!


Uskomatonta on, että pastaostokseni maksoivat tasan 3 euroa. Ja siitä raviolien osuus oli hieman alle kaksi euroa. Toden totta haen niitä uudelleen! Ja menkää te kaikki muutkin hakemaan!!!! Valikoima muuttuu päivittäin, tuorepastaa eri makuisina, eri muotoisina on tarjolla joka päivä, mutta ravioleja vain kerran viikossa. Onko se sitten aina juuri perjantai, sitä en tiedä. Huomioitava on, että puoti aukeaa viikolla vasta iltapäivällä.


Sorruin valmiiseen, enkä kadu!

EDIT: Puoti on muuttanut loppuvuodesta 2015 ja löytyy osoitteesta Pohjoisesplanadi 9. Myös aukioloajat ovat muuttuneet. Kurkkaa sivut täältä, klik.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti