Juhlapäivän illallinen
Varsinainen juhlaillallinen nautittiin laivan italialaishenkisessä Tavoláta- ravintolassa. Ruuat olivat maukkaita, palvelu erinomaista, olimme oikein tyytyväisiä kaikkeen. Tarjoilija toi pöytäämme jopa kuohuviinipullon hyvitykseksi siitä, että maksujärjestelmässä oli toimintahäiriö. Emme olleet edes yrittäneet vielä maksaa :) No, mutta eipäs mennä asioiden edelle, mennään ruokaan kuvien muodossa. Päädyimme vapaavalintaiseen neljän ruokalajin menuun (59 €).
Vitello Tonnato alla Tavoláta eli vasikanpaistia, tonnikalakastiketta, kapriksia |
Siskon valinta Capesante eli kampasimpukkaa, kuningaskatkarapua ja fenkolia |
Pastana Stelle Bufala e Spinachi eli Buffalomozzarella-pinaattiravioleja, grillattua parsaa ja Arrabiata -kastiketta |
Pääruuaksi valitsin Filetto di Manzon eli grillattua härän sisäfileetä, kesäkurpitsa-yrttiragu, murskattua perunaa ja punasipulivoita |
Äitimme jälkkäri, pysäyttävän kokoinen Torta di Cioccolata alla Tavoláta eli Tavolátan suklaakakkua |
Muistelimme päivänsankarin lempidrinkkejä kultaiselta 80-luvulta ja ehdoton ykkönen hänellä oli silloin vodka-Lapponia tuoremehulla. Tästä saimme idean retrodrinkkitastingiin. Kirjoitimme listalle kuusi nuoruusvuosien drinkkiä ja eikun tilaamaan! Atlantis Palacen baarimestari oli tilanteen tasalla ja toteutti kaikki toiveemme.
Laitanpa tähän kaikista ohjeet, mikäli joku innostuu retroilemaan vaikkapa kotioloissa. Drinkkiklubi.com -sivuilta löydät vaikka mitä drinkkejä. Myös nämä ohjeet on haettu sieltä. Ensimmäinen ei kylläkään ollut ihan sitä, mitä lähdettiin hakemaan, koska appelsiinituoremehu oli vaihtunut karpalotuoremehuun......
Vodka-lapponia tuoremehulla
2 cl vodkaa
2 cl karpalolikööriä
appelsiinituoremehua
Sininen enkeli
2 cl vodkaa
2 cl Parfait Amour -likööriä
12 cl Spriteä
Tom Collins
4 cl giniä
3 cl sitruunamehua
2 cl sokerilientä
8 cl soodavettä
Ampiainen
2 cl vodkaa
2 cl banaanilikööriä
1 dl ginger alea
Itsemurha
2 cl Pernod´ta
2 cl minttulikööriä, mieluiten sitä kirkkaanvihreää,
niin väri saadaan kohdilleen
Lumikenttien kutsu
2 cl lakkalikööriä
2 cl Parfait Amour -likööriä
2 cl ananasmehua
2 cl kermaa
Toinen kierros mentiin cola-juomilla. Pernod´lla, Bacardilla, viskillä ja kossulla. Oma lempparini tästä on ja on aina ollut Pernod-cola. Anis on yksi suosikkimakuni, on se sitten ruuassa tai juomassa.
Ankea aamiainen
Muun perheen majaillessa Commodore -luokassa ja nauttiessa erikoisaamiaisesta, minä raukka tavisluokkalainen söin (en siis suorastaan nauttinut) aamupalani Mundo -kahvilassa. Aina ei voi voittaa.
Päivä Tukholmassa
Päivä Tukholmassa vietettiin kaupungilla. Nuoriso lähti keskustaan shoppailemaan ja me muut, niin sanottu varttuneempi väki, päätimme kävellä Värtanista keskustaan tai siis tarkemmin sanottuna Östermalmstorgetin kauppahallille. Siinä vaiheessa kun maanantaisin työssäkäyvät ihmiset saapuivat halliin lounaalle, me jo lopettelimme kuohuviinipulloa ja herkullisia voileipiä.
Toinen ilta
Illalla söimme Happylobster -ravintolassa. Ravintolassa, joka on blogini kaima! Varmaan jo voidaan puhua vuosikymmenistä, kun puhutaan siitä, kuinka kauan perheemme ovat nauttineet äyriäisravintolan tarjonnasta ja erityisesti äyriäisvadista. Siihen päädyin myös tälläkin kerralla. Se ei petä! Vati näyttää jättimäiseltä ja sitä se olikin, koska minulla ja siskon lapsilla se oli yhteisenä. Kyseessä siis kolmen hengen setti.
Kaikki tuli syötyä! Reippaita oltiin ja sen jälkeen olikin mukava kruunata ilta Bon Vivant´n viinibaarin antimilla. Clio 2012, Bodegas El Nido, Jumillasta Espanjasta olikin siihen hetkeen vallan oiva valinta.
Onnistuneen matkan lopuksi vielä vähän laivan kannelta otettuja maisemakuvia.
Edellisestä Tukholman matkastani voit lukea täältä, klik. Silloin matkassa oli Kulinaristikerho!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti