lauantai 11. lokakuuta 2014

Laiskan lauantain tahna


Ei aina mene niin  kuin suunnittelee. Eipä todellakaan! Olin ajatellut tänään joko siivota tai kokata. JOS olisin siivonnut, niin kohteena olisi ollut joko vaatehuone tai keittiön kuivatarvikekaappi. JOS olisin kokannut, niin listalla oli lihapullia, kurpitsakeitto tai sieni-chorizorisotto.

Mitä sitten tein? Vedin päiväunet, lämmitin glögiä ja tein leivän päälle laitettavaa kurpitsansiementahnaa. Tämän valtaisan ponnistuksen jälkeen voikin vetäytyä uuden glögimukin kanssa television ääreen.....


Kurpitsansiementahna
Koti ja Keittiö 10/2014

3 dl kurpitsansiemeniä
½ solo-valkosipulinkynsi (tai 2 tavallista valkosipulinkynttä)
noin 1 dl oliiviöljyä
2 tl sitruunamehua
1/4 tl kuivattu chiliä myllystä (tai purkista chili-hiutaleita)
(sormi)suolaa
mustapippuria
3 rkl hienonnettua ruohosipulia tai timjamia


Paahda kurpitsansiemeniä kuivalla pannulla kunnes ne saavat hieman väriä. 


Anna jäähtyä. 


Kuori valkosipuli ja paloittele se. 


Laita siemenet ja valkosipuli monitoimikoneeseen. Lisää öljy ohuena nauhana ja aja tasaiseksi tahnaksi. Lisää öljyä tarvittaessa (minä lisäsin, jotta rakenteesta tuli enemmän tahnamaisempi).


Mausta seos sitruunamehulla, chilillä, suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon yrttisilppu. Minä lisäsin timjamisilpun jo monitoimikoneeseen sekoittamisen loppuvaiheessa, niin yrtin varretkin sain näin pilkottua todella pieneksi. Valmista tahnaa tulee noin 2 dl ja sen voi säilyttää jääkaapissa.


Kokeilin sekä leivän että ruiskeksien päälle. Toimii. Ja ihankuin tämä olisi jopa terveellistä.......


Arvoitus tosin on, että miten näinkin pienellä puuhastelulla saa keittiön räjäytettyä? Huoh......


1 kommentti:

  1. Tuo keittiön räjäyttäminen onnistuu täälläkin. Vilkaisin juuri sinne. Huoh.

    VastaaPoista