Yrtti-jauhelihapullat
2 viipaletta vaaleaa paahtoleipää (n. 1 dl muruina)
1 dl vettä
1 iso (n 200 g) sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 prk (180 g) salaattijuustoa
1 muna
500 g karitsan tai naudan paistijauhelihaa
1 tl suolaa
2 tl kuivattua minttua
½ tl jauhettua mustapippuria
Jauhelihaa minulla oli enemmän, joten laitoin kaikkea muutakin vähän enemmän. Valkosipulimäärän
Leivän murut vesitilkkaan likoamaan, sipulit ja minttu silpuksi, feta muruiksi.......
.......kaikki kulhoon ja sekaisin taikinaksi.
Sitten kostutetuin käsin (paitsi että käytin oliiviöljyä, en vettä) pyöritellään pyöryköiksi ja paistetaan 225 asteisen uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.
Tarjoilua varten pyöritellään pullat yrttisilpussa tai ripotellaan silppua pullien päälle. Minulla on tässä minttua, ruohosipulia, rucolaa ja basilikaa.
Lisukkeeksi tein kukkakaalimuusia, jonka ohjeen löydät täältä, klik. Siinä juustoraasteen vaihdoin parmesanraasteeseen ja voin valkosipulivoihin. Kyllä kelpaa tätä toimistollakin lounaaksi vedellä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti