maanantai 19. lokakuuta 2015

Minttu-fetalihapullia

Vietin vähän alavireistä loppumattoman pitkää sunnuntaita. Polttelin tulia takassa ja kirjoittelin edellistä Bordeaux-postausta tuntitolkulla. REKO-torilta olin ostanut kyytön sisäpaistia ja alunperin olin suunnitellut tekeväni siitä pataruokaa. Sitten ajattelin, että on ihan hulluutta tehdä sitä vain itselle ja/tai pakastimelle. Päätin säästää paistin parempaan hetkeen. (Parempi hetki tuli sitten marraskuun viimeisenä sunnuntaina, klik.)Tuijottelin jääkaappiin hetken ja tuijotus kannatti, koska siellähän oli ainekset myös lihapullataikinaan. Fetaa ja yrttejä vielä mausteeksi, joten eikun hommiin.


Yrtti-jauhelihapullat

2 viipaletta vaaleaa paahtoleipää (n. 1 dl muruina)
1 dl vettä
1 iso (n 200 g) sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 prk (180 g) salaattijuustoa
1 muna
500 g karitsan tai naudan paistijauhelihaa
1 tl suolaa
2 tl kuivattua minttua
½ tl jauhettua mustapippuria

Jauhelihaa minulla oli enemmän, joten laitoin kaikkea muutakin vähän enemmän. Valkosipulimäärän tuplasin triplasin. Salaattijuusto vaihtui fetaan (tai ei kai tätäkään oikeasti fetaksi saa kutsua.....) ja kuivattu minttu tuoreeseen.



Leivän murut vesitilkkaan likoamaan, sipulit ja minttu silpuksi, feta muruiksi.......



.......kaikki kulhoon ja sekaisin taikinaksi.


Sitten kostutetuin käsin (paitsi että käytin oliiviöljyä, en vettä) pyöritellään pyöryköiksi ja paistetaan 225 asteisen uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.


Tarjoilua varten pyöritellään pullat yrttisilpussa tai ripotellaan silppua pullien päälle. Minulla on tässä minttua, ruohosipulia, rucolaa ja basilikaa.


Lisukkeeksi tein kukkakaalimuusia, jonka ohjeen löydät täältä, klik. Siinä juustoraasteen vaihdoin parmesanraasteeseen ja voin valkosipulivoihin. Kyllä kelpaa tätä toimistollakin lounaaksi vedellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti