torstai 15. lokakuuta 2015

Halloumi-iltapala

Halusin tarjota vieraalleni jotain iltapalaa. En varsinaista ruokaa, vaan jotain pientä, kivaa, maukasta. Uudesta Glorian Ruoka&Viini -lehdestä osui silmiini herkulliselta kuulostava Halloumi-taginetäyte, joka oli tarkoitettu turkkilaisille Gözleme -piiraille. Piirakoiden leipomiseen aika ei antanut myöden, joten oikaisin ja hankin niiden tilalle tortilloja. Niillä mentiin.

Halloumi-taginetäyte
Glorian Ruoka&Viini 7/2015

4 rkl tomaattipyreetä
3 rkl taginekastiketta (esim. Spicy lemon tagine paste, Al´fez)
2 dl halloumijuustoa raastettuna
2 dl kermajuustoa raastettuna
½-1 dl tuoretta minttua

Ja en mistään, siis en Stockmannilta, onnistunut löytämään tuota kastiketta. Hivenen jo panikoin, vaikka tiesin, että jääkaapista löytyy tahnaa jos minkälaista. Halusin kuitenkin juuri nämä maut, joten tein kastikkeen itse. Googlasin Al´fezin sivuilta kastikkeen ainesosat ja sekoitin soosin morttelissa.

valkosipulia
korianterinsiemeniä
chilihiutaleita
paprikajauhetta
kanelia
kuminaa
ripaus suolaa
ripaus sokeria
sinappia
tomaattipyreetä
öljyä

Vähän kaikkea ja kaikki sekaisin. Olin erittäin tyytyväinen lopputulokseen, vaikka tilkka sitruunamehua olisi mukaan kuulunutkin. Hyvää tuli ilman sitäkin!


Halloumin raastoin ja toinen juusto olikin jo valmiina raasteena.


Levitin soosini tortilloille, lisäsin juustot ja ripottelin silputtua tuoretta minttua kaiken päälle.


Käänsin tortillan kaksinkerroin ja paiston pannulla öljyssä.


Ja oli hyvää! Jo seuraavana iltana tein itselleni uuden satsin.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti