torstai 12. marraskuuta 2015

Lounaalla Etelä-Helsingissä: Korealainen Makki Makki

Teemalla lounasta Etelä-Helsingissä, tarkemmin Bulevardin Hietalahden päädyssä. Korealainen Makki Makki oli minulle entuudestaan tuntematon paikka, vaikka sijaitseekin päivittäisen kulkureittini varrella ja vieläpä melko lähellä toimistoamme. Koska en ole kovin tulisen ruuan ystävä, niin olin automaattisesti luokitellut korealaisen sapuskan tulisten ruokien osastolle. Tämähän nyt ei sitten pitänyt ihan paikkaansa. Tyttäreni minut sinne halusi viedä ja hyvä, että vei.


Makki Makki hivenen virheellisesti mainostaa FB-sivuillaan olevansa sekä japanilainen että korealainen ravintola, vaikka käytännössä tarjolla ei ole mitään japanilaista. Oli kai joskus, mutta mainontaa ei ole korjattu ajantasalle.


Tilasimme meille molemmille Dol-Sot Bibimbap -annokset. Tyttärelle kimchillä ja minulle lihalla, kummankin hinta 12,90 €.


Alkuun oli tarjolla sekä miso-keittoa että salaattia noutopöydästä. Miso-keitto oli erittäin herkullista ja pidimme siitä kovasti.


Annokset tuotiin pöytää kivikulhoissa, jotka olivat niin tulikuumat, että ruoka oikein sihisi. Ideana on, että kaikki ainekset sekoitetaan lusikalla sekaisin ja raaka kananmuna siinä samalla kypsyy. Lusikkaa kannattaa käyttää sekoittamiseen oikein kunnon ottein, varoen kuitenkin polttamasta itseään, sillä kulhon pohjalla oleva riisi helposti ihan kärtsää kiinni kiveen. Toisaalta siinä kärventyessä siitä tulee myös todella herkullista.


Hauska kokemus. Ja herkullinen. Mausteet olivat pöydässä ja niin voi itse säädellä ruuan tulisuutta juuri sellaiseksi, mistä tykkää. Tännehän on tultava uudelleen!2 kommenttia:

  1. Bibimbap on herkkua, rakensin sitä kerran itsekin. Näyttää kerrassaan syötävältä! Koreassa ei osunut sitä kohdalla, mutta kaikenlainen katuruoka oli ihanaa. Eikös tuo misokeitto ole ihan japanilaista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, misokeitto on japanilaista, mutta varsinaisella listalla tilattavissa ruuissa ei ole japanilaisia ruokia. Pitääkin kokeilla Bibimbapia kotikeittiössä :)

      Poista