lauantai 14. marraskuuta 2015

Lounaalla Etelä-Helsingissä: Soppakeittiö


Hietalahden kauppahalli on kokenut paljon viimeisten vuosien aikana. Alunperinkin kauppahallikäyttöön rakennettu rakennus remontoitiin vuosituhannen vaihteessa ja siellä avattiin luomuelintarvikkeisiin erikoistunut luomuhalli. Idea oli aikaansa edellä, eikä saanut tuulta purjeisiinsa, joten jo parin vuoden jälkeen, vuoden 2003 lopussa halliin muuttivat antiikkikauppiaat. Muistan siellä silloin itsekin muutaman kerran vierailleeni, tutkimassa ylihintaisia vanhoja romppeita.... Uusi aika alkoi vuonna 2013, kun Vanha Kauppahalli laitettiin remonttiin ja sieltä kauppiaat muuttivat evakkoon Hietalahteen. Samaan aikaan toimistomme muutti Merikortteliin ja olin niin innoissani siitä, että aivan vieressä on upea kauppahalli ravintoloineen, juusto-, liha- ja vihanneskauppiaineen. Ilo oli melko lyhytaikainen, kun Vanhan Kauppahallin remontti sitten valmistui, niin kauppiaat palasivat sinne ja Hietalahden halli kumisi tyhjyyttään. Muutamat sitkeät jäivät, mutta varsinkin tänä kesänä näky on ollut melko ankea. Tyhjiä liiketiloja, yrittäjä toisensa perään laittoi pillit pussiin, lopetti tai siirtyi muualle. Nyt jälleen ollaan murrosvaiheessa. Loppusyksystä on hallissa avattu monta uutta pientä ravintolaa ja hallin aukioloaikoja on radikaalisti muutettu (ke-la klo 22 saakka!).

Hallin kohtalo oli lokakuussa kovastikin esillä, kun Helsingin kaupunki oli myymässä sitä 800.000 eurolla. Hinnasta ja myynnistä ylipäätänsäkin nousi kova haloo ja mielenkiinnolla nyt seuraan, mikä on seuraava askel. Asiaan liittyvän Helsingin Sanomien jutun löydät täältä, klik.

Tässä samassa yhteydessä ei voi tietenkään ohittaa Hietalahden torin toimintaa. Torilla läpi vuoden toimiva kirpputori on ihan legendaarinen, siellä tulee muutaman kerran kesässä pyörähdettyä ja on siellä näin marraskuussakin muutama kirppismummeli nähty pöytänsä äärellä. Ja nyt syksyllä on Helsingin kantakaupungin REKO-lähiruokarengas ottanut torin jakelupaikakseen.


Mutta nyt takaisin lounasteemaan. Yksi ravintola, joka on pitänyt pintansa, on Soppakeittiö. Soppakeittiö löytyy myös kaikista muistakin Helsingin kauppahalleista eli Hakaniemestä ja Vanhasta Kauppahallista.


Soppakeittiöstä voi hakea hyvin pakatun keiton take awayna mukaan tai nauttia paikanpäällä. Tarjolla on päivittäin kolme eri soppaa, joista bouillabaissea on tarjolla aina. Bouillabaisse lähti mukaani tänään. Keitto pakataan kovamuoviseen rasiaan, jolla on jälkikäyttöä ainakin minun taloudessani. Lisäksi mukaan laitettiin pieni purkki yrttiöljyä sekä aiolia. Sekä hyvää leipää, jonka söin vasta illalla kotona.


Keitto kaikkine lisukkeineen on mielestäni erittäin maistuva. Varsinkin, kun kyse on kuitenkin vain kympin lounaskeitosta. Lohta, simpukoita, katkarapuja. Ja voi ihanuus tuota aiolia!


Ja missä sitten soppan suuhuni kauhoin. Biosculpturen hoitolassa samalla kun kynsieni geelivahvistuksia vaihdettiin. Tehokasta, kaksi kärpästä yhdellä iskulla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti